Webinarja Trajnostna energija 021

Webinarja Trajnostna energija 021 Spletna seminarja: zeleno javno naročanje in delilniki stroškov energije

Četrtek, 23. september 2021

 

V sklopu Dnevov trajnostne energija je Borzen organiziral dva seminarja na temo:

-       Zeleno javno naročanje: energetske priložnosti, dr. Boštjan Ferk in izr. prof. dr. Petra Ferk, Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

-      Delilniki stroškov energije: nove možnosti v praksi, Niko Natek, Kssena 

Na webinarjih ste se lahko seznanili z vašimi praktičnimi energetskimi priložnostmi zelenega javnega naročanja in kakšne novosti se obetajo na podorčju urejanja delilnikov stroške energije.

 

V kolikor ste spletna seminarja zamudili, vabljeni k ogledu prezentacij.

 

Ogledate si lahko tudi posneteka obeh seminarjev:

- Video webinarja Zeleno javno naročanje: energetske priložnosti

- Video webinarja Delilniki stroškov energije: nove možnosti v praksi

 

IZ VSEBINE

Na webinarju o energetskih priložnostih zelenega javnega naročanja se boste seznanili s spremembami in številnimi novostmi, ki jih prinaša Uredba o zelenem javnem naročanju. Predstavili vam bomo tudi številne energetske priložnosti za zmanjšanje porabe energije v javnem sektorju. Vabimo vas, da jih spoznamo skupaj in tako s pomočjo vključevanja okoljskih meril v javno naročanje skupaj pripomoremo k zmanjšanju negativnih vplivov javnega sektorja na okolje.

Na webinarju o novih praktičnih možnostih delilnikov stroškov energije, se boste seznanili z aktualnimi zakonskimi izhodišči in kako jih pravilno udejanjiti v praksi. Predstavili bomo obstoječe stanje na področju pridobivanja podatkov o porabi toplote ter vmesne rezultate analize o obračunavanju toplote iz skupnih kurilnic ter daljinskih sistemov. Izvedeli boste, kako oceniti potenciale za doseganje prihrankov energije z uporabo obstoječih pristopov ter kako identificirati slabosti in omejitve in jih izboljšati.

PREDAVATELJI


dr. Boštjan FERK, Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

Boštjan Ferk je direktor in ustanovitelj Inštituta za javno-zasebno partnerstvo (www.pppforum.si), odgovoren  predvsem za področje javno-zasebnega partnerstva, koncesij, javnih naročil in javnih služb. V okviru svojega dela si prizadeva akademsko in raziskovalno delo nadgraditi z implementacijo projektov v praksi. V zadnjem obdobju je posebno pozornost namenil projektom javno-zasebnih partnerstev, ki se financirajo s pogodbenimi prihranki energije.

 

izr. prof. dr. Petra FERK, univ. dipl. prav.

Petra Ferk je ena izmed ustanoviteljev Inštituta za javno-zasebno partnerstvo, zavod Turjak, in družbe S-Procurement ter izredna profesorica za javno upravo na Novi Univerzi. Predava tudi na Upravni akademiji pri Ministrstvu za javno upravo. V zadnjem času se aktivno ukvarja s področji energetske učinkovitosti, uvajanja električne mobilnosti, informacijske varnosti in elektronske nabave ter je ena izmed najbolj objavljanih avtoric s področja elektronskega javnega naročanja v EU.  Je članica upravnega odbora več domačih in mednarodnih pravniških društev, nacionalna korespondentka za European Procurement & Public Private Partnership Law Review ter najbolj aktivna slovenska avtorica s področja javno-zasebnih partnerstev in javnega naročanja v tujini.


 
 

Niko NATEK, KSSENA 

Niko Natek je inženir energetike z več kot 10 let izkušenj. V Zavodu KSSENA je zaposlen od leta 2014 kot strokovni sodelavec za izvajanje energetskih pregledov ter pripravo tehnične dokumentacije. Napredoval je v vodenje mednarodnih projektov, kjer je bil kot koordinator odgovoren za spodbujanje energetskega pogodbeništva, uvajanje merilnih sistemov za energetsko upravljanje ter tehnično podporo investicijskih projektov na področju URE, OVE in trajnostne mobilnosti. Sodelovanje z lokalnimi skupnostmi povezuje z udejstvovanjem na mednarodnem nivoju, trenutno pa zadolžen za izvedbo enega prvih projektov predkomercialnega naročanja na področju energetske samooskrbe.Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice