O avtorjih

O avtorjih

Avtor in lastnik portala:

Borzen, d.o.o.
Dunajska cesta 156
1000 Ljubljana

www.borzen.si

Predstavitev družbe Borzen

Osnovna dejavnost družbe Borzen je izvajanje gospodarske javne službe dejavnost operaterja trga z elektriko.

Naše delo je sestavljeno iz dveh večjih sklopov:

 • Dejavnost Operaterja trga
  Kot Operater trga s svojimi storitvami zagotavljamo in omogočamo usklajeno delovanje slovenskega elektroenergetskega sistema. Izvajamo naloge vodenja bilančne sheme, evidentiranje bilateralnih pogodb, izdelavo okvirnega voznega reda ter bilančni obračun in finančno poravnavo poslov povezanih s predhodno navedenimi nalogami.
 • Dejavnost Centra za podpore
  Center za podpore operativno izvaja podporne sheme za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov in visoko učinkovite soproizvodnje toplote in električne energije. Na ta način podpiramo okoljevarstveno politiko ter osveščamo javnost.

Borzen je promotor razvoja slovenskega elektroenergetskega trga, njegove učinkovitosti ter tržnih mehanizmov v skladu s smernicami EU. S sistemskim urejanjem slovenske elektroenergetike in usklajevanjem slovenske zakonodaje z evropsko, pomembno vplivamo na procese integracije slovenskega trga v enotni trg EU. S predanim delom vsak dan sproti soustvarjamo domače in mednarodno energetsko okolje ter tako aktivno sooblikujemo tako slovenske kot tudi evropske trende energetike.

Za boljši jutri želimo prispevati že danes, zato svoje moči usmerjamo k izpolnjevanju strateških ciljev, ki so tesno povezani z okoljevarstvenim področjem. V svojem delovanju se zato ne omejujemo le na trg električne energije, temveč se aktivno posvečamo tudi vprašanjem obnovljivih virov energije, potrdil o izvoru, belih certifikatov, emisijskih kuponov in zemeljskega plina.

 »Sodelovanje pri oblikovanju energetske zakonodaje nas nenehno spodbuja k še boljšemu delu. Naloge, povezane z zagotavljanjem podpornih mehanizmov za obnovljive vire energije, s katerimi tudi sami prispevamo k varovanju okolja v Sloveniji, pa so naše vodilo k trajnostnemu razvoju v prihodnosti.«

Načrtovanje, grafično oblikovanje, vsebinska in tehnična zasnova:

 • Stroka produkt d.o.o.
  Koroška cesta 61a
  2360 Radlje ob Dravi
 • www.stroka.si

- Izjava o dostopnosti do spletišč

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice