Novice

Novice

E.ON bo po letu 2020 postal največji dobavitelj energije v Evropi

Če bo nemški E.ON svoje dejavnosti s področja energetskih omrežij in dobave energije do leta 2020 združil z innogyjem, kot je bilo načrtovano, bo postal največji dobavitelj energije v Evropi z regulirano osnovo za sredstva v višini približno 37 milijard evrov, ki bo ustvarila 70-75 % njegove EBITDA, in s približno 50 milijonov strankami, je sredi januarja sporočil S&P Global Ratings.

»Pri tem pa - na podlagi napredka, ki je bil dosežen, odkar je E.ON marca 2018 napovedal te načrte, ter pravnih in drugih ovir, ki so še družbo - ne vidimo, da se bi posel zaključil pred koncem leta 2019. Kljub temu je po našem mnenju zaenkrat transakcija na pravi poti,« je komentiral analitik podjetja S&P Global Ratings Pierre Georges.

Nemški energetski družbi E.ON in RWE sta marca lani javnosti razkrili posel, ki vključuje obsežno zamenjavo sredstev, po kateri se bo RWE osredotočil na proizvodnjo električne energije, E.ON pa na energetska omrežja in rešitve za odjemalce. V skladu z dogovorm bo E.ON odkupil 76,8-odstotni delež innogy, hčerinske družbe RWE, ki združuje področja obnovljivih virov energije (OVE), omrežij in maloprodaje.

»S sredstvi pretežno v evropskih državah z relativno visokimi bonitetnimi ocenami in na splošno trdnimi regulativnimi okviri bo profil poslovnega tveganja združenega subjekta ne le močnejši kot od njegovih predhodnikov, ampak tudi močnejši od drugih velikih evropskih družb,« so dodali v S&P Global Ratings.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
24. januar 2019
3594

Theme picker


Bodite obveščeni o aktulanih vsebinah.

Prijavite se na e-novice

Informirajte se

Prijava na eNovičnik

Bodite obveščeni o aktulanih vsebinah na portalu TRAJNOSTNA ENERGIJA

Prijavite se na e-novice

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice