Novice

Novice

Predstavitev rezultatov raziskave energetske učinkovitosti v Sloveniji

Raziskava energetske učinkovitosti Slovenije – REUS 2019 je sedmi val raziskave rabe energije v gospodinjstvih. Omogoča nov vir podatkov o energetski učinkovitosti slovenskih gospodinjstev in vpogled v njihov odnos, ravnanje, stanje stavb in naprav ter v namere po uvajanju ukrepov, Trajnostna energija pa je glavni sofinancer te raziskave.

Na javni predstavitvi rezultatov raziskave REUS 2019, ki bo 6. 11. 2019 ob 10:00 uri na Gospodarski zbornici Slovenije v dvorani C, bomo predstavili novosti in ključne izsledke letošnje raziskave.

V raziskavo REUS 2019 so vključena nova aktualna področja kot je fotovoltaika in skoraj nič energijske stavbe. Dodatno je raziskava osredotočena na pripravljenost gospodinjstev na spreminjanje potratnih navad in na pripravljenost sprejemanja alternativnih oblik mobilnosti.

Več informacij in prijave. 
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
21. oktober 2019
1121
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice