Novice

Novice

Primer dobre prakse: cyberGRID in NGEN bosta skupaj izboljševala sisteme shranjevanja energije

Avstrijsko podjetje za energijsko tehnologijo cyberGRID je s slovenskim podjetjem za inovativne energetske rešitve NGEN sklenilo poslovno partnerstvo, v okviru katerega želita podjetji - s povezavo svojih zmogljivosti in inovacij - doseči napredek pri novi generaciji baterijskih hranilnikov v povezavi s prilagajanjem odjema, so sporočili iz podjetij.

»Ambiciozen načrt bo Slovenijo in Avstrijo ponesel v žarišče evropskih energetskih tehnoloških rešitev. Pri tem bo vsako izmed obeh podjetij k napredku doprineslo s svojimi izjemnimi produkti, ki temeljijo na nadgradnji tehničnega know-how-a ter dosedanji komercialni uspešnosti,« pravijo v podjetjih.

Pojasnjujejo, da bo partnerstvo prineslo razvoj novih tehnoloških rešitev za spodbujanje povezljivosti baterij in drugih energetskih sistemov z namenom izboljšanja rabe energije.

»Okrepljena povezljivost je ključna za omogočanje nediskriminatornega dostopa do skladiščenja energije, ob tem pa tudi za razširitev uporabnosti baterij in polnilnih sistemov. To sodelovanje bo, na nenehno spreminjajočem se trgu električne energije, pomagalo olajšati naslednjo fazo integracije obnovljivih virov,« dodajajo.

»Zelo se veselimo tega pionirskega partnerstva. Naše delo bo pokazalo, koliko lahko tehnološki razvoj doprinese k tranziciji evropskih energetskih sistemov v smeri obnovljivih virov energije,« pravita direktor podjetja NGEN Roman Bernard in direktor podjetja cyberGRID Marko Svetina. 

cyberGRID je podjetje za razvoj programske opreme, ustanovljeno na Dunaju leta 2010. Podjetje je specializirano na področju razvoja virtualnih elektrarn in integracije hranilnikov energije. cyberGRID-ov sistem »cyberNOC« je modularna digitalna platforma. Le-ta združuje razpršene energetske vire in nudi zbrano kapaciteto na različnih energetskih trgih, pomaga pri reševanju neravnovesij in naslavlja težave stabilnosti elektro-omrežja. cyberNOC opravlja storitve merjenja, načrtovanja in aktivacij. Med drugimi funkcionalnostmi sistema cyberNOC so še oblikovanje ponudb, razvrščanje virov in podpora vsakodnevnim tržnim operacijam. 

NGEN pa je podjetje za inovativne energetske rešitve, ki je specializirano za področje agregacije virov in prilagajanja odjema. Njegov spekter produktov vključuje tako večje kot tudi manjše hranilnike energije, razvoj programske opreme, energetsko konverzijo za potrebe stabilizacije omrežja ter dostop na daljavo za produkcijo, potrošnjo in hranilnike energije. Tehnologija podjetja NGEN strankam omogoča dostop do energetskih trgov ter jim zagotavlja vpogled v analizo energetskega portfelja, white-label rešitve, tehnične povezave, vizualizacijske, marketinške, finančne ter svetovalne storitve.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
13. junij 2019
3376

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice