Arhiv novic

Arhiv novic

Cene elektrike in plina v prvem četrtletju navzgor

Povprečni ceni električne energije in zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce sta se v prvem četrtletju letos glede na četrtletje prej zvišali za 3 odstotke, medtem ko je povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce padla za 2 odstotka, cena plina pa je ostala nespremenjena, kažejo podatki statističnega urada.

Povprečna cena električne energije za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost je v prvem četrtletju 2019 znašala 0,08 EUR/kWh, to je 3 odstotke več kot v četrtem četrtletju 2018.

Povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce je v Sloveniji v prvem četrtletju 2019 znašala 0,15 EUR/kWh, kar je 2 odstotka manj kot v četrtem četrtletju 2018.


Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost je medtem v prvem četrtletju 2019 znašala 0,03 EUR/kWh in je bila za 3 odstotke višja kot v četrtem četrtletju 2018.

Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce se v prvem četrtletju 2019 glede na četrto četrtletje 2018 ni spremenila in je znašala 0,06 EUR/kWh.
Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice