Postopki: od umestitve do obratovanja

Postopki: od umestitve do obratovanja

Priročnik za postavitev manjših elektrarn

Priročnik za postavitev manjših elektrarn

Priročnik za postavitev manjših elektrarn za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije in s soproizvodnjo toplote in elektrike

Priročnik je namenjen investitorjem v manjše naprave na obnovljive vire energije (OVE) oz. visoko učinkovito soproizvodnjo toplote in elektrike (SPTE). Uvodoma so predstavljene različne vrste obnovljivih virov in možnosti izvedbe investicije. Priročnik vključuje predstavitev naprav in tehnologij, poleg tega pa so v njem zajeti pravni, finančni in davčni vidiki, hkrati pa vključuje tudi informacije o nepovratnih sredstvih in financiranju ter predpise, ki jih je treba upoštevati pred, med in po izvedbi postopka investicije v OVE.

Pri uporabi priročnika je treba upoštevati dejstvo, da je nastal v okviru trenutnega pravnega in administrativnega okvirja, ki se trenutno zelo intenzivno spreminja. Že v času priprave priročnika je bilo sprejete veliko nove zakonodaje in izdanih novih ukrepov za spodbujanje OVE in SPTE, z nekoliko manjšo hitrostjo pa napreduje tudi tehnologija. Priročnik podaja pravni in administrativni okvir, ki pa ju je pri načrtovanju in izvedbi projektov vsakič znova potrebno preveriti.


Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
 

Theme picker

PROIZVAJAJTE

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice