Arhiv novic

Arhiv novic

Posnetek webinarja o načrtovanju investicij v OVE v javnem sektorju

Posnetek webinarja o načrtovanju investicij v OVE v javnem sektorju

Slovenija ima zastavljen krovni nacionalni cilj do leta 2030 doseči najmanj 27 % delež OVE v končni bruto rabi energije, pri čemer so sektorski ciljni deleži OVE v bruto končni rabi energije 41,4 % v sektorju toplota in hlajenje, 43,3 % delež v sektorju električna energija in 20,8 % delež v sektorju promet. Stavbe v lasti in rabi javnih organov predstavljajo okoli 10 % vseh stavb v Sloveniji, zato ima javni sektor pomembno vlogo pri doseganju zastavljenih nacionalnih ciljev.

Z namenom informiranja deležnikov v javnem sektorju smo na Borzenu organizirali webinar o učinkoviti rabi energije v javnem sektorju s poudarkom na obnovljivih virih. V spletni predstavitvi je strokovnjak za javno-zasebno partnerstvo g. Boštjan Ferk iz Inštituta za javno zasebno partnerstvo, pojasnil, kako se v javnem sektorju, kjer veljajo nekatera posebna pravila izvajanja investicij, lotiti postopka, da bo investicija v obnovljive vire energije izpeljana tako, da bo na koncu dosegla svoj namen. Predstavil je pravne postopke, ki jih mora izpeljati javna institucija, če se odloči za investicijo v proizvodnjo električne energije iz naprav na obnovljive vire na svojih objektih, in možne pristope k načrtovanju investicije.

V nadaljevanju je poznavalka zakonodaje, ki ureja rabo obnovljivih virov energije ga. Andreja Belavić Benedik iz družbe A-Sol energija predstavila aktualno zakonodajo s področja učinkovite rabe energije in uvajanja proizvodnih naprav na OVE, vključno s smernicami EU, ki skupaj predstavljajo podlago za uresničevanje zastavljenih ciljev.

Če ste webinar zamudili, vas vabimo, da si ogledate njegov posnetek.  

Veseli bomo tudi vaših predlogov tem, ki bi jim želeli prisluhniti v prihodnje. Posredujete nam jih lahko na elektronski naslov info@trajnostnaenergija.si.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki
 

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice