Arhiv novic

Arhiv novic

Na voljo novih 10 mio EUR za projekte OVE in SPTE

Agencija za energijo je objavila nov 10 milijonov EUR vreden javni poziv k prijavi projektov za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov (OVE) in z visokim izkoristkom (SPTE) za vstop v podporno shemo. 

Kot so konec leta 2023 sporočili iz agencije, je »predmet javnega poziva izbor projektov za nove in obnovljene proizvodne naprave oziroma skupine projektov za nove proizvodne naprave na obnovljive vire energije (OVE) in s soproizvodnjo električne energije in toplote z visokim izkoristkom (SPTE), razen za SPTE na zemeljski plin«.

Za električno energijo, proizvedeno v izvedenih napravah iz izbranih projektov, bodo proizvajalci lahko pridobili podporo.

Javni razpis bo odprt do 26. februarja 2024. Izbor projektov bo izveden z dvokrožnim konkurenčnim postopkom.

Promotorji morajo za izbrane projekte proizvodnih naprav OVE in SPTE v 30 dneh od vročitve sklepa o potrditvi projekta predložiti zavarovanje za izvedbo potrjenega projekta v višini 1 % investicijske vrednosti projekta.

V okviru zadnjega javnega poziva je Agencija za energijo izbrala 53 sončnih projektov s skupno nazivno električno močjo 15,68 MW. Najvišja ponujena cena za sončno elektrarno je presegla 150 EUR/MWh.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice