Arhiv novic

Arhiv novic

Ljubljanski Citypark z 10 novimi polnilnicami za električna vozila

Elektro Ljubljana je v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani v sodelovanju z družbo SES odprl še 10 novih polnilnic za električna vozila. »S širitvijo naše mreže polnilnic Gremo na elektriko, ki z več kot 350 polnilnimi mesti ostaja največja v Sloveniji, prihaja e-mobilnost tudi v nakupovalna središča,« so ob tem sporočili iz ljubljanske elektrodistribucije.

 »V Elektru Ljubljana že več kot deset let upravljamo mrežo polnilnic in s tem aktivno uresničujemo svojo zavezo za nizkoogljično prihodnost. Veseli smo, da se v mrežo vključuje tudi Citypark in upamo, da se bodo kmalu pridružila tudi druga nakupovalna središča v Sloveniji,« je dejal predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič.

Ribič je ob tem še dodal, da je prav elektrifikacija prometa pogoj za razogljičenje družbe in da bo za ogljično nevtralnost do leta 2050 treba elektrificirati praktično ves osebni promet. »Zato bomo morali postaviti še veliko polnilnic in zadovoljni smo, da smo s tem projektom postavili model sodelovanja, ki ga bomo uporabljali tudi v prihodnje,« je poudaril.
Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice