Arhiv novic

Arhiv novic

GEN-I ponudil nov model za samooskrbo

V GEN-I so najavili nov poslovni model izravnave viškov in mankov samooskrbne proizvodnje električne energije. Ta lastnikom sončnih elektrarn, ki jih bodo gradili po novi shemi, omogoča odkup viškov elektrike v obliki dobropisa.

Z novim modelom bodo tisti s sončno elektrarno in soglasjem za priključitev po novi shemi (po 1. januarju 2024) vsak mesec prejeli račun za električno energijo, ki jo je GEN-I dobavil v urah, ko je bil odjem gospodinjstva višji od proizvodnje sončne elektrarne. Hkrati bodo prejeli dobropis za viške električne energije, ki so jih oddali v omrežje ob sončnih urah.

Dobropise bo po pojasnilu GEN-I mogoče unovčiti za obdobja, ko je bil zaradi pomanjkanja sonca odjem elektrike višji od proizvodnje njihovih sončnih elektrarn.

»S tem postane ugodnejši tudi letni strošek za električno energijo, ki jo imetnikom sončnih elektrarn zagotavlja dobavitelj v času, ko je njihov odjem višji od proizvodnje.«

Nova shema temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih, kar omogoča natančnejši obračun električne energije na mesečni ravni, še sporočajo iz GEN-I.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice