Arhiv novic

Arhiv novic

Cenejše eko polnjenje na izbranih e-polnilnicah

Z marcem lahko vozniki električnih vozil na izbranih polnilnicah sistema Gremo na elektriko, ki ga upravlja Elektro Ljubljana, s preklopom na eko polnjenje polnijo ceneje, so sporočili iz distributerja.
Polnilnice, ki omogočajo novo storitev, imajo v aplikaciji Gremo na elektriko možnost izbire »Eko polnjenje«. S preklopom na eko polnjenje uporabnik dovoli, da sistem prilagaja moč polnjenja potrebam elektroenergetskega sistema, kar prinaša nižjo ceno. Ob izbiri eko polnjenja se cena zniža na 0,22 EUR/kWh, so še sporočili iz ljubljanske družbe. Uporabniki pa lahko še vedno izberejo polnjenje s polno močjo. V tem primeru sistem ne bo prilagajal moči in na voljo jim bo maksimalna moč. Cena takšnega polnjenja je 0,35 EUR/kWh.

Zaradi prilagoditve moči se čas polnjenja lahko podaljša, zato je storitev primerna za voznike, ki hitrega polnjenja ne potrebujejo, še poudarjajo. Bo pa sistem moč polnjenja omejil samo v času konic oziroma višjih cen energije na trgu, v času manjše obremenitve omrežja se bo vozilo polnilo s polno močjo. »S ponudbo eko polnjenja želimo spodbuditi uporabnike, da postanejo bolj prilagodljivi pri polnjenju svojih električnih vozil, za kar bodo nagrajeni z nižjo ceno, s tem pa bodo pomagali elektroenergetskemu sistemu vzdrževati energetsko bilanco in zniževati preobremenitve v omrežju ter v večji meri uporabljati energijo obnovljivih virov,« je poudaril predsednik uprave Urban Likozar.

Eko polnjenje je omogočeno na 67 polnilnicah v mreži Gremo na elektriko.

Povezave
Dokumenti
Povezani članki

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice