Nagradni natečaj

Nagradni natečaj "Naše zgodbe za lepši svet"

NAŠE ZGODBE ZA LEPŠI SVET

Med 15. decembrom 2022 in 27. januarjem 2023 je v sodelovanju z DZS-jem potekal nagradni natečaj namenjen vsem učenkam in učencem drugega triletja osnovnih šol v Sloveniji. Mladi so na njem sodelovali z plakatom oziroma izdelkom v elektronski obliki, ki je moral podati sporočilo o lepšem svetu, z željo spodbuditi k razmisleku o tem od kod energija prihaja in kako jo vsakodnevno uporabljamo.

 

Čestitamo zmagovalcem:

Leon S. in Žiga B. iz Osnovne šole Duplek

Izdelek: plakat »Lepši svet«

Sporočilo: Plakat predstavlja tri ideje lepšega sveta: kako privarčevati in hkrati pomagati okolju, varčevanje s toplo vodo in varčevanje s toploto. Ključno sporočilo plakata je, da lahko s preprostimi spremembami naših vsakodnevnih navad varčujemo in hkrati prispevamo k ustvarjanju lepšega sveta za našo prihodnost.


Ema K., Ana P. in Vanessa O. iz Osnovne šole Duplek

Izdelek: plakat »Zdravo okolje«

Sporočilo: S prikazanimi slikami in razdeljenimi tematikami na tri ključne ideje (Varčevanje s toploto, obnovljivi viri energije, varčevanje z elektriko) je bilo glavno sporočilo plakata kako z vsakodnevnimi navadami, varčevanjem in uporabo obnovljivih virov prispevamo k boljšemu okolju.

Maša V. iz Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica

Izdelek: predstavitev »Uporaba zelenih tehnologij«

Sporočilo: S interaktivno predstavitvijo v video obliki so prikazani obnovljivi viri energije ter kaj so prednosti le teh, kako lahko sami prispevamo k skrbi za planet (recikliranje, ponovna uporaba embalaže), kako lahko privarčujemo. Na koncu je zapisana še pesem »Eko eko bodi ti!«, kjer poziva k gospodarnemu ravnanju z odpadki, skrbi za planet in življenju naših zanamcev

 

INFORMIRAJTE SE

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice