Natečaj Lepši svet 017

Natečaj Lepši svet 017

Natečaj »Lepši svet« 2017, na katerem so lahko sodelovali slovenski vrtci in osnovne šole z risbami na temo lepšega sveta, s poudarkom na obnovljivih virih energije in učinkoviti rabi energije je zaključen. Zmagovalka natečaja je Osnovna šola Predoslje iz Kranja. 


Natečaj »LEPŠI SVET« 2017 je bil namenjen skupinam predšolskih otrok (od 3. leta starosti dalje) ter skupinam otrok prve triade osnovne šole. Da bi pri omenjeni populaciji vzbudili zanimanje ter okrepili znanje na področju obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, so lahko otroci na svojstven način narisali kako si oni predstavljajo lepši svet.

Risbe sodelujočih skupin otrok so sodelovale v žrebanju, pri čemer je izžrebana ekipa obiskala RTV Slovenijo – doživela je ogled televizijske hiše, se srečala z ilustratorko in ustvarjalci risank ter spoznala kako risanke pravzaprav nastanejo. Na obisku TV Slovenija so otroci spoznali delo na televiziji, si ogledali prostore in izvedeli kako poteka snemanje in priprava oddaj. Vse sodelujoče ekipe pa so prejele sestavljanko Lepši svet.      


ZANIMIVO


Natečaj je sopotnica seriji slovenskih okoljskih risank za otroke z istoimenskim naslovom Lepši svet. Serija primarno nagovarja najmlajše otroke, stare med štiri in deset let. Glavna junaka, Tina in Rok, skupaj s svojim psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom na razburljivih in zanimivih dogodivščinah spoznavata: 

  • kako varčujemo z elektriko,
  • kako ravnamo z odpadki,
  • kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije,
  • kako smo učinkoviti v prometu,
  • kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo.

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice