Razpis

Razpis

NAGRADNI NATEČAJ ZA ŠTUDENTE 016

za najboljše raziskovalne naloge s področja izrabe vetra in/ali lesne biomase
proizvodnje elektrike v Sloveniji

 

5 razlogov za udeležbo:

  • avtorji treh najbolj perspektivnih raziskovalnih nalog prejmejo denarno nagrado,
  • potegujete se za javno priznanje za najboljšo raziskovalno nalogo,
  • preizkusite se pri reševanju sodobnih izzivov trajnostnih energetskih virov,
  • pridobite ugledno strokovno referenco in izkušnjo,
  • odmevno stopite iz povprečja in opozorite nase potencialne delodajalce.

Kdo lahko sodeluje?

Na natečaju lahko sodelujejo študentje posamezniki s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki imajo status študenta visokošolskega strokovnega programa ali univerzitetnega programa (raven 6/1 ali 6/2 oziroma 1. bolonjska stopnja) ali magistrskega programa (raven 7 oziroma 2. bolonjska stopnja). Več informacij poiščite v Pravilih nagradnega natečaja za študente 016.
Zelo uspešnega prvega Borzenovega natečaja se je lani udeležilo kar 84 študentov iz več kot 15 fakultet. Oglejte si naloge lanskoletnih zmagovalcev.

Potek tekmovanja

Na podlagi prijave (rok za prijave je potekel 12. oktobra 2016), ki so predpogoj za sodelovanje na nagradnem natečaju, pričakujemo vašo raziskovalno nalogo v obsegu do največ 10 strani na obrazcu Predloga raziskovalne naloge najkasneje do ponedeljka, 14. novembra 2016 do 12.00 ure na elektronski naslov natecaj@trajnostnaenergija.si . 

Nagrade

Javna predstavitev nagrajencev in podelitev nagrad bo potekala na Energetski zbornici Slovenije 13. decembra, ko bomo trem izbranim zmagovalcem javno podelili priznanja za najboljše raziskovalne naloge in prvo nagrado 1.000 EUR, drugemu 700 EUR in tretjemu 300 EUR ter poskrbeli za vašo medijsko prepoznavnost. Vsi udeleženci natečaja bodo kot gostje povabljeni na dogodek. Oglejte si utrinke lanskega natečaja.

Pravila

Pravila nagradnega natečaja za študente 016 najdete tu.

Pogosta vprašanja in odgovori

Vprašanje: Ali se med 10 strani raziskovalne naloge šteje tudi ena stran virov in literature na koncu, ali je lahko to 11. stran?

Odgovor: Iz pravil: dolžina raziskovalne naloge je omejena na največ do deset (10) strani, kar vključuje tudi eno (1) stran povzetka, kjer avtor navede ključne poudarke svojega pristopa k izzivu: ali in kako izrabiti vetrno energijo in/ali lesno biomaso za proizvodnjo energije v Sloveniji.

Viri in literatura so lahko posebej.

Oglejte si odgovore na lanskoletna pogosto zastavljena vprašanja študentov v povezavi z natečajem.

 

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice