Novice

Novice

Primer dobre prakse: Velux in Schneider Electric bosta sodelovala pri razvoju OVE projektov

Skupina Velux in Schneider Electric bosta skupaj uresničevala sporazum o nakupu električne energije (Power Purchase Agreements - PPAs) s ciljem v omrežje pripeljati novo obnovljivo energijo. Pri omenjenem partnerstvu gre za nadaljevanje prizadevanj skupine Velux, da do leta 2023 zagotovi 100 odstotkov električne energije iz obnovljivih virov in postane ogljično nevtralno podjetje. 

 

»Namen predvidenih sporazumov (PPAs) je omogočiti razvoj novih projektov obnovljive energije po Evropi, Schneider Electric pa podpira skupino Velux pri izvajanju postopkov naročil, in sicer kot svetovalec, ki ponuja celovite rešitve,« so sporočili iz podjetja Schneider Electric. Sporazum o nakupu električne energije razvijalcem obnovljivih virov energije ponuja poslovni primer, kako vzpostaviti novo, čisto proizvodnjo električne energije, ter obenem zagotavlja stabilnost in predvidljivost cen električne energije.

Nakup električne energije iz obnovljivih virov je del zaveze skupine Velux, da bo odpravila odvisnost podjetja od energije, proizvedene iz fosilnih goriv. Prvotni poudarek je na izboljšanju energetske učinkovitosti na vseh njihovih lokacijah pa tudi na vzpostavitvi zmogljivosti obnovljivega ogrevanja in obnovljive električne energije z uporabo sončnih celic. Načrtujejo, da bo ambiciozni cilj na vseh lokacijah dosežen do leta 2030. 

Hkrati bo skupina s projekti ohranjanja gozdov zajela celoten zgodovinski ogljični odtis skupine, in sicer vse od njene ustanovitve leta 1941. Te projekte prepoznava in upravlja Svetovni sklad za naravo (WWF). Pričakuje se, da bodo te pobude podprle splošno zavezanost skupine, da bo do leta 2041 nevtralizirala in s tem izničila pretekle emisije CO2 ter postala trajno ogljično nevtralna.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
16. februar 2021
75

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice