Novice

Novice

DPD namerava do 2025 uvesti zeleno dostavo v 225 mestih, med drugim v Ljubljani

Mreža za dostavo paketov DPD Group namerava do leta 2025 uvesti »zeleno dostavo« v 225 evropskih mestih, tudi v Ljubljani. V dosego tega cilja bodo vložili več kot 200 milijonov evrov, so sporočili iz družbe DPD.

Za izpolnitev obljube za 225 zelenih mest bo DPD Group do leta 2025 investiral v 7.000 novih nadomestnih vozil, 3.600 električnih polnilnih postaj in 80 novih mestnih skladišč, v skupni vrednosti 200 milijonov evrov, pravijo v DPD.

Nova flota nadomestnih dostavnih vozil bo sestavljena iz različnih vrst vozil, odvisno od mesta, v katerem bodo uporabljena. Izbira tipa vozila bo odvisna od velikosti ulic v središču mesta, prometnih predpisov, potreb po dostavi, … Uporabili bodo električna vozila, vozila na zemeljski plin, električna kolesa, pakete pa bodo dostavljali tudi peš, dodajajo.

Podjetje DPD Slovenija je sicer že pred leti uvedlo dostavo z električnimi kolesi v Ljubljani, sedaj pa v Mariboru z Višjo prometno šolo v Mariboru delajo na projektu Zelena dostava.

Gre za pilotni projekt dostave malih pošiljk, katerega cilj je predstaviti temeljna izhodišča za sistem dostave z električnimi tovornimi kolesi, analizirati učinkovitost dostave paketov z električnimi tovornimi kolesi, analizirati doseg električnega tovornega kolesa, predstaviti opažanja s terena in primerjati sistem dostave paketov z dostavnimi vozili s sistemom dostave s kolesi, pojasnjujejo.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
19. november 2020
86

Theme picker

O portalu

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice