Novice

Novice

Rezultati gradnje skoraj nič-energetskih stavb zbrani v brošuri

V sklopu projekta CoNZEBs, ki  na temo zmanjšanja stroškov za nove skorajda nič-energijske stavbe izhaja iz razpisa EU Obzorje 2020, je nedavno nastala brošura z rezultati in izkušnjami gradnje skoraj nič-energetskih stavb. Poudarek projekta je na večdružinskih stavbah, njihovih gradnjah ter sedanjih in bodočih stanovalcih v teh stavbah, so sporočili iz Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.

CoNZEBs identificira in ocenjuje nabore tehnoloških rešitev, ki vodijo do znatnih znižanj stroškov v novih skoraj nič energijskih stavbah (slovensko sNES, angleško NZEB). Projektno obdobje poteka od 1. junija 2017 do 30.novembra 2019.

Projektno skupino, ki izvaja projekt, sestavlja 9 organizacij (nacionalnih raziskovalnih organizacij na področju visokozmogljivih stavb in stanovanjskih združenj) iz štirih različnih držav (Nemčija, Danska, Italija in Slovenija). Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad je vključen kot nacionalni stanovanjski sklad, pridruženi partner iz Slovenije in glavni izvajalec stanovanjske politike države.

Brošura je dostopna na povezavi.

Več informacij o projektu najdete sicer na tem spletnem naslovu: https://www.conzebs.eu/.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
8. oktober 2019
1077
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice