Novice

Novice

Študentje pozor: izteka se natečaj za najboljše magistrsko delo s področja trajnostne energije

Študentje se lahko še v tem tednu s svojim magistrskim delom na temo trajnostne energije prijavijo na natečaj, ki ga je Borzen pripravil kot spodbudo mladim pri soustvarjanju naše skupne trajnostne prihodnosti na področju energetike. Glavna nagrada znaša 3.000 EUR, častna pokroviteljica natečaja pa je ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek.

K sodelovanju na natečaju za najboljše magistrsko delo na temo trajnostne energije so vabljeni vsi študentje, ki so svoje magistrsko delo končali in uspešno zagovarjali v obdobju od 1. januarja 2018 do 30. septembra 2019. Tema magistrskega dela mora obsegati področje obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, najboljše delo pa bo nagrajeno s 3.000 EUR. Poleg nagrade se študentje potegujejo tudi za javno priznanje ter se preizkušajo v reševanju sodobnih izzivov trajnostne energetike.


Prijave magistrskih del potekajo do 7. oktobra 2019 preko spletne strani www.trajnostnaenergija.si, kjer so na voljo tudi vse ostale informacije v zvezi z natečajem.


Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
1. oktober 2019
967
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice