Novice

Novice

Hidria v gradnjo 40 mio EUR vrednega centra za razvoj in izdelavo ključnih delov za e-vozila

Hidria bo prihodnje leto v Spodnji Idriji začela graditi nov visokotehnološki center za razvoj in izdelavo ključnih delov elektromotorjev za hibridna in električna vozila v vrednosti 40 milijonov evrov, so sporočili iz družbe. Center bo začel delovati sredi leta 2023.

Naložba je prvi od projektov vzpostavljanja inovacijske platforme za zeleno mobilnost GREMO (GREen MObility), izpostavljajo v družbi, ki deluje že 50 let in je eden ključnih svetovnih razvojnih dobaviteljev statorjev in rotorjev za pogonske elektromotorje hibridnih in električnih vozil.

Nov visokotehnološki digitalizirani center je nastal iz potrebe po novih proizvodnih kapacitetah za izdelavo ključnih delov elektromotorjev za električna in hibridna vozila prihodnosti, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Hidriin center se bo razprostiral na območju, velikem za skoraj dve nogometni igrišči (15.000 m2), zaposloval pa bo 100 visokotehnološko usposobljenih sodelavcev, ki jih bodo uvedli postopoma.

Kot poudarjajo, bodo zaposleni »ustvarjali proizvode z visoko dodano vrednostjo, ki bo občutno presegala 100.000 evrov na zaposlenega. Investicijo ocenjujemo na 40 milijonov evrov, kar je največja naložba v zgodovini Hidrie,« so sporočili.

Iz nove tovarne bodo od leta 2023, ko bodo zagnali proizvodnjo na novi lokaciji, prihajali najprej ključni deli elektromotorskih hibridnih pogonov vozil BMW in Mercedes.

Inovacijska platforma GREMO deluje pod okriljem slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije, ki ga vodi ACS, Slovenski avtomobilski grozd.

Z njim najpomembnejša avtomobilska podjetja v Sloveniji v partnerstvu s slovensko vlado v okviru načrta za okrevanje in odpornost (NOO) zagotavljajo transformacijo in nadaljnjo rast slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije, so še pojasnili v Hidrii.
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
13. september 2021
111

Theme picker

Informirajte se

Bodite obveščeni o aktualnih vsebinah s področja TRAJNOSTNE ENERGIJE. Prijavite se na e-novice!

Prijavite se na e-novice