Novice

Novice

Cene elektrike in plina v prvem četrtletju navzgor

Povprečni ceni električne energije in zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce sta se v prvem četrtletju letos glede na četrtletje prej zvišali za 3 odstotke, medtem ko je povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce padla za 2 odstotka, cena plina pa je ostala nespremenjena, kažejo podatki statističnega urada.

Povprečna cena električne energije za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost je v prvem četrtletju 2019 znašala 0,08 EUR/kWh, to je 3 odstotke več kot v četrtem četrtletju 2018.

Povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce je v Sloveniji v prvem četrtletju 2019 znašala 0,15 EUR/kWh, kar je 2 odstotka manj kot v četrtem četrtletju 2018.


Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost je medtem v prvem četrtletju 2019 znašala 0,03 EUR/kWh in je bila za 3 odstotke višja kot v četrtem četrtletju 2018.

Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce se v prvem četrtletju 2019 glede na četrto četrtletje 2018 ni spremenila in je znašala 0,06 EUR/kWh.
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
11. junij 2019
525
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice