Novice

Novice

Izteka se čas za prijavo na natečaj za inovacije s področja trajnostne energetike

Posamezniki in podjetja v fazi razvoja inovacije, ki zagotavlja nadpovprečne izkoristke pri proizvodnji električne energije ali pri učinkoviti rabi energije - še do 9. junija imate čas, da sodelujete na Borzenovem natečaju Inovacije trajnostne energetike. Nagradni sklad znaša 17.000 EUR, prijave pa so mogoče do 9. junija.

Posamezniki in podjetja v fazi razvoja inovacije, ki zagotavlja nadpovprečne izkoristke pri proizvodnji električne energije ali pri učinkoviti rabi energije, se lahko prijavijo na natečaj Inovacije trajnostne energetike. Ob tem je pomembno, da inovacija v času prijave še ni komercialno dostopna in da zagotavlja izkoristke, ki so nadpovprečni oziroma višji od trenutno dostopnih na trgu. Inovacije, ki so lahko izdelki ali storitve, lahko zajemajo katerikoli vidik proizvodnje, pretvorbe, prenosa oziroma transporta, porabe ali shranjevanja energije in morajo izkazovati praktično uporabnost ter izvirnost. Nagradni sklad v višini 17.000 EUR pa ni edino, zaradi česar se je na natečaj vredno prijaviti, saj prijavitelji prejmejo brezplačno udeležbo na delavnici 'Od ideje do uspešne poslovne zgodbe', prav tako pa tudi strokovno podporo v nadaljnjih fazah.

Prijave potekajo vse do 9. junija 2019 preko spletne strani www.trajnostnaenergija.si, kjer so na voljo tudi vse ostale informacije v zvezi z natečajem.

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
23. maj 2019
514
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice