Novice

Novice

Na voljo nova družabna igra o trajnostni energiji

Na voljo nova družabna igra o trajnostni energiji

Portal Trajnostna energija, ki ga upravlja družba Borzen, ponosno predstavlja družabno igro, ki bo družinam po vsej Sloveniji na zabaven način približala tematiko trajnostne energije.

Na voljo sta dva seta igralnih kart

 • na temo obnovljivih virov energije 'ELEKTRARNE', kjer igralci spoznavajo učinkovitost posameznih gospodinjskih aparatov (hladilnikov, računalnikov, TV sprejemnikov, pralnih strojev ipd.) in jih med seboj primerjajo glede na različne atribute kot so energijski razred, letna poraba energije, življenjska doba, glasnost ter negativni vplivi na okolje ter; 
 • na temo učinkovite rabe energije 'HIŠNE NAPRAVE', kjer karte igralce popeljejo v svet elektrarn, kjer med seboj primerjajo proizvodnjo elektrike s pomočjo fosilnih goriv in elektrike iz obnovljivih virov energije. Tako spoznajo kako se elektrarne med seboj razlikujejo v moči, o izkoriščenosti moči, življenjski dobi, strošku investicije ter emisijah.

Ker verjamemo, da je učenje skozi igro in zabavo lahko zelo učinkovito, vabimo k igranju naših kart, ki so brezplačno dostopne za prenos in tiskanje na povezavi

 

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
13. marec 2019
271
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice