Novice

Novice

Evropska pobuda za podnebje bo objavila razpis za podnebne projekte za nevladne organizacije

Evropska pobuda za podnebje (EUKI) - gre za instrument financiranja podnebnih projektov s strani Zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost Nemčije (BMU) - bo 1. marca za nevladne organizacije objavila že tretji razpis za posredovanje idej za financiranje podnebnih projektov v okviru EUKI, je sporočilo ministrstvo za okolje in prostor (MOP).

»Splošni cilj EUKI je spodbujanje podnebnega sodelovanja v Evropski uniji s krepitvijo čezmejnega dialoga in sodelovanja, z izmenjavo dobrih praks, dvigovanja ozaveščenosti, prenosa znanja in izkušenj, in sicer za področje blaženja emisij toplogrednih plinov,« pravijo na MOP.

V okviru že izvedenih razpisov EUKI za leti 2017 in 2018 je prispelo 150 projektov. EUKI je iz tega nabora izbral 44 prijavljenih projektov za bodoče financiranje. Z direktnih financiranjem iz Zveznega ministrstva Nemčije (BMU) EUKI sodeluje tudi pri 64 podnebnih projektih na ravni EU. 

Podnebna politika Evropske unije temelji na ciljih Pariškega podnebnega sporazuma. EU in države članice so se do leta 2030 zavezale, da zmanjšajo emisije toplogrednih plinov za najmanj 40 % glede na leto 1990.

 

Vse potrebne informacije in prijavnice so na voljo na spletni strani www.euki.de.

 

Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
11. marec 2019
259
 • URE

  Učinkovita raba energije
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
Prijavite se na e-novice